Ars Technica testasi: iPad Pro lähellä Surface Pro 4:n suorituskykyä

Ars Technica testasi: iPad Pro lähellä Surface Pro 4:n suorituskykyä
iPad Pron tultua eilen myyntiin, teknologiasivustoille näytettiin vihreää valoa arvosteluiden julkistamiseksi. Ars Technica päätti testata käytännössä miten hyvin Applen lupaukset tietokonetason suorituskyvystä pitävät paikkansa.

Ars Technica testasi iPad Pron A9X-piirin (kaksi ydintä, 2,2 GHz) suorituskykyä tämän vuoden MacBookia (Core M), MacBook Airia (Core i5-5250U), Retina MacBook Prota (Core i5-5257U) ja Surface Pro 4:ää (Core i5-6300U) vastaan. Testiohjelmiksi valittiin GeekBench sekä GFXBenchin OpenGL-versio.




GeekBenchin single-core-tuloksilla mitattuna iPad Pro yltää suunnilleen samoihin lukemiin kuin Surface Pro 4 ja MacBook Pro. Multi-core-tuloksissa iPad Pro häviää kuitenkin näille kannettaville, mutta yhteispisteissä ero MacBook Airiin ei ole hirvittävän suuri (mutta kuitenkin MacBook Airin eduksi). Graafista suorituskykyä testaavassa GFXBenchissä iPad Pro on selvä ykkönen offscreen-testeissä, mutta onscreen-testeissä tulokset ovat samaa luokkaa kuin MacBook Pro -koneissa.

Tulokset ovat iPad Pron kannalta vakuuttavia ja antavat ymmärtää, etteivät ARM-pohjaiset tietokoneet ole enää sellainen utopia kuin muutamia vuosia sitten saatettiin kuvitella. iPad Pron kohdalla täytyy myös muistaa, että laite on passiivisesti jäähdytetty (toisin kuin esimerkiksi Surface Pro 4:n Core i5 -mallit), mikä asettaa omia rajoituksia laitteen suorituskyvylle.

Toisaalta tulosten tulkintaa problematisoi eri ohjelmistoalustoja ja mikroarkkitehtuuria käyttävien laitteiden vertailu – käytetyt testiohjelmat voivat aina antaa "epäreilua" etua tietyille järjestelmille (riippuen siitä miten ne arvottavat minkäkinlaisia operaatioita). Siksi ei ehkä pitäisi tuijotella liian paljoa joidenkin ohjelmien tulostamia pistearvoja, vaan keskittyä siihen mitä laitteella voidaan tosiasiallisesti tehdä.







Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 12. marraskuuta, 2015 12:54
Tägit
Apple iOS Microsoft Surface Windows 10 iPad Pro iOS 9 Apple A9 Microsoft Surface Pro 4
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud