3D Touch tulossa iPadeille – mutta ei vielä ensi vuonna

3D Touch tulossa iPadeille – mutta ei vielä ensi vuonna
Kosketuksen voimakkuutta aistivaa 3D Touch -teknologiaa ei nähdä vielä ensi vuoden iPad-malleissa, kirjoittaa asiasta vihiä sisäpiirilähteiltä saanut AppleInsider. Teknologiaa kuitenkin kehitetään parhaillaan iPadeillekin.

Apple esitteli 3D Touchin viime syksynä iPhone 6s:n ja iPhone 6s Plussan julkistuksen yhteydessä. Teknologia muistuttaa Applen Mac-tietokoneissa ja Apple Watchissa käytettyä Force Touchia. Tällä hetkellä Apple hyödyntää 3D Touchia oikoreittien ja peek-and-pop-tyylisessä esikatselussa. Painamalla voimakkaasti sovelluksen kuvaketta, ominaisuutta tukeva ohjelma tarjoaa listan oikoreitin yleisimmin käytettyihin tehtäviin. Vaihtoehtoisesti voimakkaalla painalluksella voi myös avata linkin tai kuvan esikatselun ilman, että avaa sisältöä koko näytölle.




Sovelluskehittäjät voivat hyödyntää ominaisuutta monilla muilla tavoilla osana sovelluksen käyttöliittymää. Esimerkiksi Warhammer 40,000: Freeblade -pelissä pelaaja voi vaihtaa asetta sen perusteella kuinka voimakkaasti hän painaa näyttöä.

3D Touchin skaalaaminen iPadien suuremmille näytöille on kuitenkin osoittautunut haasteelliseksi, minkä takia tekniikkaa ei käytetä esimerkiksi iPad Prossa. AppleInsiderin mukaan Apple kehittää teknologiaa parhaillaan niin, että 3D Touch skaalautuisi myös isompiin näyttökokoihin. Tekniikka ei ole kuitenkaan käyttövalmiudessa vielä ensi keväänä, jolloin seuraavan sukupolven iPad Airin julkaisun odotetaan tapahtuvan.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 16. joulukuuta, 2015 12:32
Tägit
Apple iOS Apple iPad Apple iPad Air iPad Pro 3D Touch Apple iPad Air 2 Force Touch
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud