Intel kehittelee kilpailijaa Microsoftin HoloLensille

Intel kehittelee kilpailijaa Microsoftin HoloLensille
Kaikki haluavat palan virtuaalimaailmaan kakusta. Omat virtuaalilasit, -kypärä, -päähine tai muu laite löytyy lähes jokaiselta teknologiayhtiöltä – tai jos ei niin sellainen on todennäköisesti kehitteillä tai suunnitteilla. Näin on ilmeisesti myös Intelin kohdalla, joka kehittää omaa VR-laitetta WSJ:n mukaan.

Kyseessä on ilmeisesti Microsoftin HoloLensin kaltainen lisätyn todellisuuden (augmented reality) sovellus, joka käyttää hyväkseen RealSense 3D -kamerateknologiaa. Sinänsä ei ole yllättävää, että Intel kokeilee siipiään myös VR-bisneksessä, sillä yhtiö on yrittänyt laittaa lusikkaansa yhä useampaan soppaan viime vuosina. Tarkoituksena on tietysti laajentaa repertuaaria niin, ettei PC-rauta olisi ainoa tukirakenne.




Lopullisen tuotteen ei ole tarkoitus tulla kuluttajamyyntiin ainakaan Intelin nimellä, sillä yhtiö aikoo myydä laitetta yrityksille ja pääasiassa laitevalmistajille. Yhtiö esitteli CES-messuilla Daqri-älykypärää (kuvassa), joka käyttää RealSense-teknologiaa. Kenties tulevasta VR-laitteesta löytyy RealSensen lisäksi jotain muutakin samaa.

Kirjoittaja: Matti Robinson @ 4. maaliskuuta, 2016 20:20
Tägit
Intel virtuaalitodellisuus lisätty todellisuus VR Intel RealSense
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud