Intel hylkää tick-tock-kehityssyklin

Intel hylkää tick-tock-kehityssyklin
Puolijohdeteollisuuden käyttämät valmistusprosessit ovat "pienentyneet" ja samalla monimutkaistuneet tasaisen tappavaan tahtiin, mutta jatkossa tahti tulee kuitenkin hidastumaan. Intel nimittäin on kertonut hylkäävänsä vuosia käytössä olleen tick-tock-strategian ja ottavansa käyttöön niin sanotun PAO-kehitysmallin.

Tick-tock-julkaisustrategian mukaan Intel otti käyttöön uusissa suorittimissa uuden valmistusprosessin ja välivuosina uudistettiin suorittimien mikroarkkitehtuuri. Jo noin kymmenen vuoden ajan käytössä ollut kehitysmalli on kuitenkin ajautunut umpikujaan, sillä tuotantoprosessien monimutkaistuessa niiden käyttöönotto ja kehitys kallistuvat. Taloudellisessa mielessä ei siis ole järkevää uusia tuotantoprosessia nykyisessä tahdissa – varsinkin kun PC-markkina on ollut pari viimeistä vuotta laskussa.




Intel on päättänytkin siirtyä kehityssyklissä kolmivaiheiseen malliin, jossa uudistetaan ensin tuotantotekniikka, sen jälkeen arkkitehtuuri ja kolmantena vuonna julkaistaan optimoitu piiri (process-architecture-optimization).

Joku voisi myös sanoa, että kehityssyklin hidastaminen on vain luonnollinen seuraus Intelin valta-asemasta PC-suorittimissa, mitä AMD ei ole pystynyt oikein horjuttamaan. Tässäkin voi olla perää, mutta toisaalta Inteliin kohdistuu vuosi vuodelta kovempaa painetta mobiilipiirien suunnalta.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 23. maaliskuuta, 2016 9:03
Tägit
Intel Ivy Bridge Haswell Broadwell Skylake Kaby Lake tick-tock
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud