Intel peruuttaa mobiili-Atomit: Ei suorittimia älypuhelimiin

Intel peruuttaa mobiili-Atomit: Ei suorittimia älypuhelimiin
Intelin rämpiminen mobiilimarkkinoilla ei ole ollut kaunista katsottavaa, eikä puolijohdejätti aio enää panostaa läpimurron tekemiseen tällä saralla. Intel on vahvistanut peruuttaneensa Broxton-sukupolven Atom-piirien ja integroidulla modeemilla varustettujen SoFIA-piirien kehittämisen.

Broxtonin oli tarkoitus tulla kaupallisesti saataville lähiaikoina, mutta Intelin käynnistämä säästökuuri muutti suunnitelmat totaalisesti. Broxtonin ja SoFIA-piirien keskeyttämisen myötä näyttääkin hyvin vahvasti siltä, ettei Intel yritä enää väkisin myydä x86-arkkitehtuuriin perustuvia mobiilipiirejä älypuhelimiin ja tabletteihin.




Intel ei peräänny kuitenkaan kokonaan mobiilimarkkinoilta. Atom-modeemien kehitys näyttäisi jatkuvan edelleen ja Intel on ilmoittanut rakentavansa uuden kasvustrategian 5G:n ympärille. Intelin on huhuttu saaneen myytyä Atom XMM 7360 -modeemeja Applelle, joka käyttäisi niitä ensi syksynä julkaistavissa iPhone-puhelimissa. Qualcommin toimitusjohtaja Steve Mollenkopf kertoi osavuositulosen julkistamisen yhteydessä, että hän uskoo erään ison asiakkaan siirtyneen ainakin osittain toisen yhtiön asiakkaaksi.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 30. huhtikuuta, 2016 11:31
Tägit
Apple Intel mobiililaajakaista mobiilidata mobiililaitteet Apple iPhone Broxton
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud