Intel osti piskuisen tekoäly-yrityksen 400 miljoonalla dollarilla

Intel osti piskuisen tekoäly-yrityksen 400 miljoonalla dollarilla
Teknologiayhtiöt ympäri maailman ovat esitelleet kilvan tekoälyn ja koneoppimisen mahdollisuuksia viimeisen vuoden aikana. Esimerkiksi Google haastoi DeepMind-tekoälyllään ammattipelaajan Go-pelissä. Puolijohdejätti Intel ei aio seurata kehitystä sivusta, vaan se on ostanut syväoppimiseen keskittyneen Nervana Systems -kasvuyrityksen.

Re/code-sivuston lähteiden mukaan Intel maksoi pienestä 48 henkilöä työllistävästä yhtiöstä jopa 408 miljoonaa dollaria. Suuri kauppahinta osoittaa kuinka paljon Intel halusi ostaa yhtiön. Nervana Systemsin mukaan sillä ei ole missään vaiheessa ollut ongelmia pääomien hankkimisen suhteen, joten yhtiöllä ei ollut varsinaista tarvetta löytää itselleen ostajaa.




Nervana Systemsin tavoitteena on ollut kehittää täysin uusi mikropiiri, joka on suunniteltu alusta alkaen tekoälyä vaativiin prosesseihin. Tällä hetkellä tehtävät suoritetaan pääosin grafiikkaprosessorilla, mutta ongelmaksi on muodostunut datan jatkuva siirtely. Nervana Systemsin tavoitteena on rakentaa rinnakkaislaskentaan soveltuva mikropiiri, jossa dataa ei tarvitsisi siirrellä niin paljoa kuin grafiikkaprosessoreiden tapauksessa.

Intelin pilvialustaryhmän johtaja Jason Waxmanin mukaan siirtymä tekoälyyn voi olla mittaluokaltaan paljon suurempi kuin mitä pilvilaskenta ja -palvelut ovat olleet tähän mennessä. Hänen arvionsa taustalla on IoT-trendi, jonka avulla eri ympäristöistä saadaan kerättyä aiempaa paljon enemmän dataa ja tämän datan järkevä hyödyntäminen vaatii vuorostaan kehittynyttä tekoälyä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 10. elokuuta, 2016 12:02
Tägit
Intel tekoäly koneoppiminen neuroverkot Nervana Systems
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud