Mac-päivitys ladattavissa, tuo Sirin työpöydälle

Mac-päivitys ladattavissa, tuo Sirin työpöydälle
Applen työpöytäkäyttiksen uusin versio on nyt virallisesti julkaistu. Se kantaa nimeä uudistettua nimeä macOS Sierra ja tuo mukanaan muutamia mielenkiintoisia uusia ominaisuuksia.

Apple esitteli uutta käyttöjärjestelmäversiota kesäkuun WWDC-tapahtumassa ja julkaisi avoimen beetatestauksen jo heinäkuun alkupuolella, mutta vasta nyt uuden käyttöjärjestelmän valmis versio on ladattavissa kaikille. Päivityksen saa ladattua tällä kertaa suoraan App Storesta ja se on ilmainen.




Uusista ominaisuuksista merkittävin on ääniavustaja Sirin saapuminen työpöydälle. Mikäli ominaisuuden laittaa päälle (päivityksen yhteydessä kysytään haluaako Sirin päälle), niin Siri löytyy omana sovelluksenaan, joka tukee Suomen kieltä. Sirin näppäinoikotie on komento-välilyönti pitkään painettuna eli sama kuin Spotlight-haulla, mutta näppäimet pidetään painettuna kunnes Siri kytkeytyy päälle.

Muita uudistuksia ovat mm. universaali leikepöytä, Apple Pay -integrointi, uudet emojit sekä tallennustilan ja iCloudin optimointi.

Tuettujen laitteiden listalla ovat seuraavat mallit:
  • MacBook (Late 2009 or newer)
  • MacBook Pro (Mid 2010 or newer)
  • MacBook Air (Late 2010 or newer)
  • Mac mini (Mid 2010 or newer)
  • iMac (Late 2009 or newer)
  • Mac Pro (Mid 2010 or newer)


Kirjoittaja: Matti Robinson @ 20. syyskuuta, 2016 21:54
Tägit
Apple ohjelmistopäivitys Mac App Store macOS macOS Sierra
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud