Näin otat kuvakaappaukset Windows 10 -tietokoneella tai tabletilla

Näin otat kuvakaappaukset Windows 10 -tietokoneella tai tabletilla
Kuvakaappaukset onnistuvat tietysti PC-tietokoneilla, kuten jo niin kauan aiemminkin, mutta Windows 10 -ekosysteemi tarjoaa useanlaisia laitteita ja tapoja, joilla kuvakaappaukset saadaan otettua. Niinpä onkin hyvä käydä läpi kuinka kuvakaappauksia voidaan ottaa Windows 10 -laitteissa.

Lue myös listamme tärkeimmistä Windows 10 -näppäinoikoteistä, jotka käyttäjän kannattaa tietää.




Totusti Windows-tietokoneista löytyy Print Screen (PrtScn, PrtSc, PrintScr, etc) -nappi, jota painamalla kuvakaappaus tallennetaan leikepöydälle. Tämän lisäksi kuitenkin se toimii myös mm. kuvakaappauksen suoraan tallentamiseen ja onnistuupa kuvakaappaukset ilman sitäkin. Käydäänpä läpi muutamat eri tavat:

Vaihtoehdot ruutukaappauksen ottamiseksi ovat:

1) Painamalla Print Screen -näppäintä (joissain tietokoneissa voi joutua painamaan myös funktionäppäintä [fn]) kuvakaappaus tallentuu leikepöydällesi. Tämän jälkeen kuvan voi liittää esimerkiksi Paint-sovellukseen. Tämän jälkeen kuvakaappausta voi muokata, tallentaa sellaisenaan tai olla tallentamatta.

2) Painamalla Windows-näppäintä ja Print Screen -näppäintä yhtäaikaisesti Windows-tallentaa kuvakaappauksen suoraan Kuvat-kansion (Pictures) sisällä olevaan Näyttökuvat-kansioon (Screenshots)

3) Kuvakaappaus yhdestä ikkunasta onnistuu valitsemalla ensin ikkunan painamalla sen otsikkokenttää ja tämän jälkeen painamalla Alt- ja Print Screen-näppäimiä yhtäaikaa. Tietokone tallentaa kaappauksen leikepöydälle, josta se voidaan liittää esimerkiksi Paint-sovellukseen.

4) Mikäli käytössäsi on Windows-tabletti, jossa ei ole näppäimistöä tai haluat ottaa kuvakaappauksen käyttämättä näppäimistöä, niin paina Windows-näppäintä sekä äänenvoimakkuuden pienennyksen näppäintä yhtäaikaisesti. Laite tallentaa tavanomaisen PC:n tavoin kuvakaappauksen Kuvat-kansion sisällä olevaan Näyttökuvat-kansioon.

5) Monimuotoisempiin kuvakaappauksiin koneestasi löytyy sovellus Leikkaustyökalu (Snipping tool), jonka löydät painamalla Windows-näppäintä ja kirjoittamalla sen nimen. Se mahdollistaa erimuotoisten kappausten tekemisen, ajastetut kappaukset sekä monipuolisia asetuksia ja muokkaustyökaluja.

6) Pelissä ollessa kuvakaappaukset voi ottaa myös Windows 10:n mukana tulevan Xbox-sovelluksen avulla. Sen Game Bar -ominaisuus aukeaa oletuksena Win+G-näppäinyhdistelmällä. Siitä kuvakaappaus onnistuu kameran ikonia painamalla (tai suoraan Windown-näppäin + Alt-näppäin + PrtSc -näppäin). Nämä kuvakaappaukset sisältävät vain peli- tai muun ikkunan ja tallennetaan oletuksena käyttäjän omaan Videot-kansion (Videos) Näyttökuvat-kansioon (Captures).



Windows-laitteisiin on myös mahdollista asentaa kolmannen osapuolen sovelluksia, jotka tarjoavat vielä monipuolisempia toimintoja, mikäli nämä perustoiminnot eivät riitä.

Kirjoittaja: Matti Robinson @ 25. joulukuuta, 2016 13:36
Tägit
ruutukaappaus Nopeat Windows 10 tabletit opas
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud