AMD paljasti uusia arkkitehtuuritietoja Vegasta

AMD paljasti uusia arkkitehtuuritietoja Vegasta
AMD piti joulukuussa lehdistölle tapahtuman, jossa se paljasti tulevan Vega-arkkitehtuurin salaisuuksia, ja nyt CES-messujen myötä ne on vihdoin julkaistu suurelle yleisölle.





Vega-arkkitehtuurin merkittävimpiä uutuuksia on niin sanottu High-Bandwidth Cache Controller, joka on AMD uusittu muistijärjestelmä näytönohjainpiirille. Vega-arkkitehtuuria tullaan näkemään HBM2-muistilla sekä GDDR5-muistilla, joten uusittu muistijärjestelmä tulee tarpeeseen.



Ainakin Vega-lippulaivamallissa nähdään HBM2-muistia, ja huhujen mukaan siinä on kaksi kappaletta muistipinoja, mikä tarkoittaa HBM2-muistin osalta maksimissaan 16 Gt HBM2-muistilla varustettua näytönohjainta, mutta nähtäväksi jää tullaanko sellaista näkemään kuluttajamalleissa.



Päivitettynä on myös arkkitehtuurin rasterisointitekniikka, joka siirtyy Nvidian tapaan tiilipohjaiseen ratkaisuun, jota AMD kutsuu Draw Stream Binning Rasterizer -nimellä. Käytännössä sen pitäisi helpottaa erityisesti tehonkulutuksen suhteen, mikä on viime vuosina ollut Radeonien heikkous verrattuna GeForceen.



AMD:n diasetissä mainitaan myös arkkitehtuurin laskentayksiköiden kellotaajuuksien ja IPC:n kasvavan entiseen verrattuna, mutta tarkempia tietoja tästä ei annettu. Lisää Vega-arkkitehtuurista voi lukea esimerkiksi Anandtechin syväkatsauksesta. Itse Vega-näytönohjaimia odotellaan julkaistavaksi vuoden toiselle neljännekselle.



//Päivitys: Kuva Vega-piiristä lisätty


kuva: Computerbase


Kirjoittaja: Panu Roivas @ 5. tammikuuta, 2017 16:42
Tägit
näytönohjain AMD Vega arkkitehtuuri
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud