EVGA taistelee kärähtämisiä vastaan liudalla lämpösensoreita

EVGA taistelee kärähtämisiä vastaan liudalla lämpösensoreita
Viime vuoden korkeimman profiilin kärähtämisongelmat löytyivät ehkä Samsungin älypuhelimista, mutta korealaisyhtiön yksinoikeus ne eivät olleet. Myös näyttöpiireissä oli ongelmia lämmön kanssa, joskin olivat hieman eri laatua eivätkä osoittautuneet yhtä kalliiksi.

Näytönohjainvalmistaja EVGA on ottanut viime vuoden piirien kärähtämisongelmista opiksi ja esittelee nyt uuden sukupolven iCX-jäähdytysratkaisuja uudessa GTX 1080 FTW2 -näytönohjaimessa. Ratkaisu perustuu useisiin lämpötila-antureihin, joiden perusteella voidaan pitää käynnissä aina tarvittavat tuulettimet ja siten pitää lämmöt kurissa siellä missä tarve niin vaatii.




EVGAn mukaan peräti yhdeksän sensoria mittaavat kullakin hetkellä itse grafiikkapiirin, muistin ja virranhallinnan lämpötiloja eri puolilla grafiikkakorttia. Lämpötilamuutoksista kertovat softan lisäksi kustomoitavat ledit kortin kyljessä.

Yhtiö kertoo videolla tarkemmin järjestelmän toiminnasta ja vakuuttaa, että ne mahdollistaa paremman lämpötilanhallinnan lisäksi myös hiljaisemman käyntiäänen. Teknologia tuodaan myös EVGAn uusiin 1060- ja 1070-sarjan näytönohjaimiin.



Kirjoittaja: Matti Robinson @ 15. helmikuuta, 2017 18:58
Tägit
näytönohjain tietokoneen lämmöt EVGA grafiikkaprosessori
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud