Applen uusi iPad purettiin: Sisuksissa vuosia vanhaa tekniikkaa

Applen uusi iPad purettiin: Sisuksissa vuosia vanhaa tekniikkaa
Apple esitteli pari viikkoa sitten uusimman iPadinsä. Malli kantaa tylsästi nimeä iPad, mutta tekniikkansa puolesta kyseessä voi tosiasiassa olla yhtä tylsä laite.

Kuten jo julkistuksen yhteydessä uutisoimme


Kuten oheisesta videosta paljastuu, niin Apple on todella tarkoittanut laitteen edulliseksi iPadiksi, vaikka sillä on hintaa 400 euroa – iPadiksihän se on melkoisen halpa. Heti alkuun huomaa, että ulkonäkö on tuttua jo alkuperäisestä iPad Airista ja A9-järjestelmäpiiri puolestaan ensi kertaa iPhone 6s:stä.

Uudessa iPadissä on ulkonäön lisäksi muutenkin kovasti yhteistä vuoden 2013 syksyllä julkaistun iPad Airin kanssa. Käytännössä erot ovat hiljennysvalitsinta ja Touch ID -sensoria pitkälti lukuunottamatta kosmeettisia. Jopa komponenttien sijoittelu teippejä myöten on niin lähellä toisiaan, että niitä on hankala erottaa, kuten ylläolevasta kuvasta näkyy.

Arviossaan iFixit huomio myös, että näyttö vaikuttaa kovasti samalta kuin iPad Airissa, vaikka Apple vakuutti näytön olevan edellistä kirkkaampi. Kokonsa ja jopa painonsa puolesta laite on täysin identtinen iPad Airin kanssa.

Kysymys siis kuuluukin, kannattaako uuteen iPadiin sijoittaa 400 euroa?Kirjoittaja: Matti Vähäkainu @ 4. huhtikuuta, 2017 10:28
Tägit
Apple iPad iFixit Apple iPad Air Apple iPad 5
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 4 kommenttia
 • hannibal_pjv

  Toki kannattaa jos haluaa "edullisen" iPadin. Sama juttu kuin iPhone se mallissa. Wanhaa tekniikkaa, mutta edullisemmalla hinnalla. Jos on heittää rahaa yli tuplasti 800 egeä, niin sitte pro malli. Onhan noissa melkoisesti hintaeroa, joten on tällekin mallille ostajia.

  4.4.2017 12:22 #1

 • muppis

  Applella jäänyt romuja nurkkiin ja miettineet, että mitähän niille tekis. Joku keksinyt, että julkaistaa "uusi" ja halvempi iPad?

  Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

  4.4.2017 15:02 #2

 • hannibal_pjv

  Tuskin on juurikaan vanhaa varastoa, vaan noita osia joudutaan valmistamaan lisää tehtailla, mutta ovat valmistustekniikkansa takia edullisempia valmistaa kuin vastaavia uudenaikaisempia palikoita.
  Moni asia, jotka AIR2:ssa olivat kalliita on korvattu selkeästi edullisemmin valmistettavilla osilla.
  Ei laminoitua näyttöä jne. Prossa on tosin nopsempi kuin AIR2:ssa, mutta ei mikään uutuustuote sekään.
  Eli hinnat alkaen malli Applen tapaan.

  4.4.2017 18:14 #3

 • Lumikki

  http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/ameri...tyoolot-6640958

  13.4.2017 09:55 #4

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud