Intelin mullistavasta Optane-muistista ensimmäiset testitulokset

Intelin mullistavasta Optane-muistista ensimmäiset testitulokset
Intelin ja Micronin pitkään promoama 3D Xpoint -muistiteknologia on vihdoin tekemässä tuloa markkinoille. Teknologian lanseeraa ensimmäisenä Intel omilla palvelin- ja yritysympäristöihin tarkoitetuilla Optane-muisteilla. Aiemmin Lenovo on kertonut lisäävänsä muutamiin kannettaviin hybridimuistin, jossa yhtenä osana on pieni Optane-asema.

3D Xpointia markkinoidaan lähes yhtä nopeana muistina kuin DRAM-tyyppinen käyttömuisti, mutta sen muistitiheys on kuitenkin nelinkertainen. Teknologian tarkoituksena ei ole kuitenkaan korvata DRAMia, vaan NAND-pohjaiset muistit SSD-asemista ja -korteista.




Kuten aina uuden teknologian kohdalla, hinta kuitenkin sen verran korkea (nelinkertainen NANDiin nähden), että massamarkkinoille tuote ei vielä kunnolla sovellu. Esimerkiksi markkinoille tullut 375 gigatavun Optane SSD DC P4800X -muisti maksaa 1520 dollaria, johon ilmeisesti vielä päälle osavaltiokohtainen arvonlisävero.

Jos Optanen suorituskyky kiinnostaa, niin kannattaa lukea AnandTechin arvostelu. Intel ei kuitenkaan antanut testaajille vapaita käsiä, vaan testaukset piti suorittaa Intelin valvomissa olosuhteissa. Tiedonsiirtonopeuksien osalta Optane-muistit eivät välttämättä ole mitenkään mullistavan nopeita, mutta sen vahvuudet tulevat esiin parhaiten lyhyitä latenssiaikoja vaativissa tehtävissä.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 21. huhtikuuta, 2017 11:48
Tägit
Intel 3D XPoint Optane
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud