AMD päivitti tulevaisuudennäkymiään näytönohjainten osalta

AMD päivitti tulevaisuudennäkymiään näytönohjainten osalta
AMD:n CTO Mark Papermaster esitteli uuden Vega-arkkitehtuurin ohella myös AMD:n tulevaisuudensuunnitelmia Radeon Technologies Groupin osalta.

Kesäkuussa julkaistavan Vega-arkkitehtuuri tullaan valmistamaan Globalfounriesin 14 nanometrin prosessilla, ja ilmeisesti jatkossa Vega-kortteja nähdään myös "14nm+" prosessilla, mikä saattaa viitata huhuttuuun Vega 20 -piiriin, joka tulisi markkinoille vuotta myöhemmin kilpailemaan Voltan kanssa FP64-laskentaa hyödyntävistä HPC-markkinoista.






AMD kertoo myös siirtyvänsä Globalfoundriesin 7nm prosessiin jo ensi vuonna Zen 2 -suorittimien osalta, mutta nähtäväksi jäänee pysytäänkö tässä aikataulussa todella. Zen-arkkitehtuurin piti olla aikanaan tulossa jo vuoden 2016 puolella, mutta varsinaisia tuotteita julkaistiin vasta tämän kevään myötä. Näin ollen myös Zen 2 uudella 7 nanometrin prosessilla voi AMD:n puheista huolimatta olla pilvilinnojen rakentelua. AMD pyrkii kuitenkin tuomaan uudet tuotteet mahdollisimman nopeasti uudella tekniikalla, joten ensimmäiset 7 nm Navi-näytönohjaimet saatetaan hyvässä lykyssä nähdä jo 2018.

Vegaa seuraa 7nm tekniikalla Navi-arkkitehtuuri, josta AMD ei ole antanut tarkempia tietoja, ja sitä seuraavalle arkkitehtuurille ei ole annettu edes nimeä. AMD diasta selkiääkin lähinnä se, että 14 nm ja 7 nm prosessit näkevät todennäköisesti ainakin kaksi sukupolvea prosessitekniikan kehityksen hidastuessa. Vaikka 7 nm prosessi vaikuttaisi olevan nimensä perusteella Inteliä edellä, käytännössä transistoritiheyden osalta Intel jatkanee edelleen merkittävästi edellä TSMC:n ja Globalfoundriesin tekniikoita ensi vuonna julkaistavan 10 nanometrin Cannon Lake -arkkitehtuurin myötä.

Kirjoittaja: Panu Roivas @ 17. toukokuuta, 2017 14:57
Tägit
7 nm Radeon Technologies Group AMD Radeon Navi
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud