Huippuhalpoihin Windows-läppäreihin ei ole lupaa asentaa Linuxia

Huippuhalpoihin Windows-läppäreihin ei ole lupaa asentaa Linuxia
Windows Storeen ilmestyvät Linux-jakelut ovat aiheuttaneet pöhinää tietokoneharrastajien keskuudessa. Jotkut ovat pohtineet, että olisiko esimerkiksi mahdollista korvata edullisten Windows 10 S -tietokoneiden käyttöjärjestelmä Linuxilla.

Windows 10 S on käyttöjärjestelmänä hyvin rajoittunut, sillä siihen voi asentaa sovelluksia ainoastaan Windowsin omasta sovelluskaupasta. Ubuntu ja SUSE Linux -distrojen ilmestyminen kauppaan kuitenkin herätti ajatuksen, että voisiko käyttöjärjestelmän Linuxin asentaa muutaman sadan euron kannettaviin Windows 10 S:n rinnalle. Tällöin tietokoneeseen saisi normaalia enemmän vapauksia irti.

Microsoftilta selvennettiin kuitenkin myöhemmin, että Windows 10 S -koneisiin ei pysty asentamaan kaikkia Windows Storesta löytyviä sovelluksia, vaan ainoastaan turvallisiksi koettuja ohjelmia. Linux-distrot eivät ilmeisesti täytä turvallisuuskriteeriä, kuten eivät myöskään komentokehotesovellukset. Ohjelmistojätin mukaan Windows 10 S:ää ei ole suunnattu teknistä kyvykkyyttä vaativille kuluttajille tai ammattilaisille.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 22. toukokuuta, 2017 10:25
Tägit
Windows Windows 10 Microsoft Surface Laptop Windows 10 S
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 4 kommenttia
 • muppis

  Eiköhän joku ota tämän haasteena ja kohta jostain netin nurkasta löydy ohjeet moiseen... :D

  Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

  22.5.2017 11:20 #1

 • hannibal_pjv

  Ne on pc koneita. Tottakai voi asentaa linukan jos ihan välttämättä haluaa. Sitä ei vain saa suoraan asennettua Windows Storesta.

  23.5.2017 16:43 #2

 • captainpirk

  Ei ole lupaa? :D -ikään kuin sellaista tultaisiin jotenkin kysymään.

  Keylogger-NSA-mainoksettiedostonhallinnassa-wannacry-winblows ei ole vaihtoehtokaan tänä päivänä. Sen on moni saanut karvaasti kokea, Microsoft on vesittänyt kaiken senkin hyvän mitä sillä joskus oli.

  25.5.2017 21:43 #3

 • pentsu

  Originally posted by captainpirk: -mainoksettiedostonhallinnassa-wannacry-winblows Kompetenssia löytyy selkeästi. Tavisten on monesti vaikea tulkita älykkäämpien ihmisten kommentteja.

  26.5.2017 19:05 #4

© 2018 AfterDawn Oy