AMD toi vihdoin Radeon Vega FE:n myyntiin – Näin paljon se maksaa

AMD toi vihdoin Radeon Vega FE:n myyntiin – Näin paljon se maksaa
AMD on tuonut myyntiin toukokuun puolivälissä esitellyn uuteen Vega-arkkitehtuuriin perustuvan Radeon Vega Frontier Edition -grafiikkaohjaimen. Suolaisilla 999 ja 1499 dollarin hintalapuilla (ilma-/nestejäähdytys) varustetut ohjaimet eivät ole ihan jokapojan komponentteja, vaan ne on tarkoitettu etupäässä ammattilaisten käyttöön.

Ohjaimen nimi ja tekniset tiedot on ollut toukokuusta lähtien tiedossa, joten tähän päivään mennessä on odotettu lähinnä hinta- ja saatavuustietojen päivittymistä. AMD lupasi ohjaimen tulevan myyntiin kesäkuun loppuun mennessä, joten lupausten pitämisen kanssa mentiin tällä kertaa aika tiukille.




Laskentatehoa ohjaimesta löytyy mukavat 13,1 TFLOPSia eli 14 prosenttia enemmän kuin Polaris-pohjaisessa Radeon Pro Duossa. Tekoälylaskennan kannalta tärkeässä puolitarkkuuslaskennassa suorituskykyä löytyy 25 TFLOPSin verran. Grafiikkaprosessorin tyypillinen kellotaajuus on 1382 megahertsiä, mutta se nousee tarpeen mukaan maksimissaan 1600 megahertsiin. VRAM-muistia (HBM2) on yhteensä 16 gigatavua.

Vaikka ohjain kiinnostanee lähinnä 3D-suunnittelun parissa työskenteleviä, niin AMD aikoo julkaista ohjaimelle myös peliajurit, jolloin Vega Frontier Editionin laskentakapasiteettia pääsee hyödyntämään myös pelaamisessa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 28. kesäkuuta, 2017 11:19
Tägit
AMD pelaaminen virtuaalitodellisuus PC-pelaaminen AMD Radeon Vega Frontier Edition
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud