Ubuntu ilmestyi Windows 10:n sovelluskauppaan

Ubuntu ilmestyi Windows 10:n sovelluskauppaan
Windows 10:n sovelluskauppaan on ilmestynyt Microsoftin keväällä tekemien lupausten mukaisesti Ubuntu. Myöhemmin sovelluskaupan valikoimiin tulevat myös SuSE- ja Fedora-jakelut.

Windows Storesta löytyvä Ubuntu ei välttämättä houkuttele suuria yleisöjä puoleensa, koska se ei sisällä lainkaan graafista käyttöliittymää, vaan ohjelmiston komentokehotteen kautta suoritettavat komponentit ovat sen pääasiallinen sisältö (bash, ssh, git, apt ja niin edelleen). Ubuntu asentuu hiekkalaatikoituna Windowsin päälle, joten sillä on pääsy Windows-järjestelmän puolelta löytyviin tiedostoihin.

Ubuntun asentaminen ja käyttö vaatii ensin pienen asetusmuutoksen: Avaa ohjauspaneeli ja kytke Ota Windowsin ominaisuuksia käyttöön tai poista niitä käytöstä -valikon takaa ota käyttöön asetus Windows-alijärjestelmä Linuxille.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 11. heinäkuuta, 2017 13:26
Tägit
Windows Ubuntu Microsoft Windows 10
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • miiu74

  Mitä sillä tekee windowsissa? Ihan turha sovellus

  11.7.2017 16:20 #1

 • hannibal_pjv

  Originally posted by miiu74: Mitä sillä tekee windowsissa? Ihan turha sovellus Paljonkin. Voi pyörittää suoraan Windowsin alla vaikka palvelinta Linux puolella jne.
  Lähinnä developperit jotka tarvitsevat Linux komentoja käyttävät tätä. Normaalikäyttäjät eivät niinkään, koska kyseessä ei ole täysi Linux.

  11.7.2017 22:17 #2

© 2018 AfterDawn Oy