Microsoft lupasi, ettei enää ikinä pakota käyttäjiä päivittämään uuteen Windowsiin

Microsoft lupasi, ettei enää ikinä pakota käyttäjiä päivittämään uuteen Windowsiin
Microsoft puski aikanaan Windows 10 -päivitystä aiempien Windows-versioiden käyttäjille niin voimakkaasti, että yritys sai niskaansa aimo annoksen kuraa ja vihaista palautetta. Nyt yhtiö on luvannut saksalaisessa oikeusistuimessa parantavansa tapojaan jatkossa.

Kohu nousi siitä, kun mm. Windows 8 ja Windows 8.1 -käyttäjille ladattiin automaattisesti, käyttäjältä kysymättä, Windows 10 päivityksenä, josta kieltäytyminen oli tehty varsin vaikeaksi. Toki päivitys oli ilmainen ja harva vakavissaan voi väittää, etteikö Windows 10 olisi parempi käyttöjärjestelmä kuin suhteellisen paljon parjattu Windows 8, mutta pakkotuputus oli se, johon käyttäjät hermostuivat.




Saksalainen kuluttajavirasto haastoi yhtiön oikeuteen Saksassa ja nyt Microsoftin Saksan tytäryhtiö on luvannut oikeudessa, että jatkossa vastaavaa pakottamista ei enää tulla näkemään.

Microsoft onkin lopettanut Windows 10 -pakkojakelun ja nyttemmin vanhempien Windowsien omistajat joutuvat maksamaan käyttöjärjestelmän päivityksestä. Pahimman puskemisen aikaan päivitys oli kaikille ilmainen.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 25. elokuuta, 2017 9:38
Tägit
Microsoft Saksa oikeusjuttu Windows 10
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • JussiFX

    Quote: Microsoft onkin lopettanut Windows 10 -pakkojakelun ja nyttemmin vanhempien Windowsien omistajat joutuvat maksamaan käyttöjärjestelmän päivityksestä. Itseasiassa kun lataa Windows 10 päivitystyökalun, niin sain juuri päivitettyä Windows 7:sta kympiksi no problem - oli heti aktivoitu :) Turha maksaa.
    https://www.microsoft.com/fi-fi/software-download/windows10

    25.8.2017 14:50 #1

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud