Urut auki 5 nanometrille – TSMC aloitti uuden tuotantolaitoksen rakentamisen

Urut auki 5 nanometrille – TSMC aloitti uuden tuotantolaitoksen rakentamisen
Maailman suurimpiin puolijohdevalmistajiin kuuluva TSMC on ilmoittanut aloittaneensa uuden tehtaan rakentamisen. Tuotantolaitoksen pitäisi olla käyttökunnossa jo vuonna 2020 ja siellä tullaan valmistamaan suoritinpiirejä 5 nanometrin prosessilla.

Tällä hetkellä esimerkiksi uusimmissa huippuälypuhelimissa käytetään 10 nanometrin prosessilla valmistettuja suoritinpiirejä ja tarkoituksena on siirtyä pienemmät transistorit mahdollistavaan 7 nanometrin prosessiin jo ensi vuoden aikana. Viiden nanometrin prosessi voidaan siis ottaa nopeasti käyttöön 7 nanometriin siirtymisen jälkeen. Tämä johtunee siitä, että TSMC ei aio uudistaa piirien niin sanottuja "back-end"-osia verrattuna 7 nanometrin prosessiin.




TSMC käyttää ensimmäistä kertaa viiden nanometrin prosessissa niin sanottuja EUV-lasereita. Kokonaisvaltaisempi prosessipäivitys on tulossa vasta vuonna 2022, jolloin TSMC:n roadmapin mukaan on 3 nanometrin tuotantoprosessin vuoro.

Uuden tuotantolaitoksen rakentaminen ja tuotannon ylösajo ei ole halpaa lystiä. TSMC investoi 7 nanometrin tuotantolaitokseen yhteensä 17 miljardia dollaria. Koko prosessiin menee raahaa 24 miljardia dollaria.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 29. tammikuuta, 2018 7:15
Tägit
5G Apple 3 nm 5 nm TSMC
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud