Nvidia myöntää – Näytönohjaimia ei tahdo riittää kaikille

Nvidia myöntää – Näytönohjaimia ei tahdo riittää kaikille
Nvidia on julkaissut viime vuoden lopun osavuosituloksen, joka oli sijoittajien kannalta miellyttävää luettavaa. Liikevaihto nousi esimerkiksi ennätykselliselle tasolle, 2,91 miljardiin dollariin.

Viimeisen vuoden aikana näytönohjainta etsinyt kuluttaja on saattanut panna merkille, että uutta ohjainta ei tuosta noin vain käydä ostamassa kaupasta, vaan pahimmillaan haluamaansa mallia voi joutua odottamaan viikkoja. Taustalla on viime vuonna käsiin räjähtänyt kryptovaluuttavillitys, joka on saanut ihmiset ostamaan kaupat tyhjiksi näytönohjaimista kryptovaluuttojen louhimista varten.

Louhintaintoilun takia pelaajat ovat joutuneet nuolemaan näppejään ja maksamaan ohjaimista tavallista enemmän. Tämä näkyi myös Nvidian tuloksessa: grafiikkaprosessoreiden myynti tietokoneisiin ja palvelimiin kasvoi 33 prosentilla – kasvun moottorina on ollut muun muassa virtuaalivaluuttojen louhinta.

Nvidian talousjohtajan mukaan yhtiö ei ole kyennyt ennustamaan kryptovaluuttoihin liittyvää innostusta tarpeeksi tarkasti, minkä takia grafiikkaprosessoreiden tuotantoa ei ole nostettu kysyntää vastaavalle tasolle. Toimitusjohtaja Jensen Huangin mukaan yhtiö on ohjeistanut jälleenmyyjiä priorisoimaan myyntiä pelaajille louhijoiden sijaan. Lisäksi yhtiö aikoo lisätä grafiikkaprosessoreiden tuotantoa, jotta markkina saataisiin tasapainoon.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 9. helmikuuta, 2018 14:54
Tägit
NVIDIA Pascal GeForce virtuaalivaluutta Bitcoin
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 7 kommenttia
 • G0lden_Kebab

  Laittaisivat liikkeet myös esim bundleja (emo + näyttis) tai (prossu + näyttis) jne jne, niin herkemmin jäisi louhijoilta ostamatta, mutta pelaajat saisivat helpommin osaa.

  9.2.2018 15:00 #1

 • Sefriol

  Originally posted by G0lden_Kebab: Laittaisivat liikkeet myös esim bundleja (emo + näyttis) tai (prossu + näyttis) jne jne, niin herkemmin jäisi louhijoilta ostamatta, mutta pelaajat saisivat helpommin osaa. Tätä esimerkiksi AMD on tehnytkin. Harmi vain että aika iso osa pelaajista on myös vain komponenttien päivittäjiä, joten bundlet eivät yleensä auta heitä.

  Bundlet yleensä rajoittavat ostajakuntaa aika rankalla kädellä. Sen lisäksi myyjiä ei varmaan hirveästi kiinnosta meneekö näytönohjain louhijalle vai pelaajalle. Tämä tarkoittaa että valmistajan pitäisi antaa keppiä tai porkkanaa myyjälle.

  AMD:n on tätä paljon helpompi tehdä Ryzenillä ja Vegalla kuin esim Intel ja Nvidia vastaavilla tuotteillaan. Bundelejen pitäisi olla myös todella monipuolisia että ne olisivat suosittu vaihtoehto. Jos esim asus tekee bundlen se on yleensä vain nöytönohjain ja yksi tietty emolevy. Pitäisi käytännössä olla esim "Valitse mikä tahansa prosessori yli 200€ ja mikä tahansa näytönohjain".

  9.2.2018 16:03 #2

 • jartar

  AMD ja nVidia antaa kyllä mielellään sellaisia lausuntoja, että antaisivat mielellään pelaajille kortteja, mutta käytännössä he eivät sitä halua. Ei heille ole mitään väliä ketkä kortteja ostaa. Tärkeintä on, että ne menee kaupaksi. Se on myös heille sitä parempi, mitä suuremalla katteella kortteja pystyvät myymään.

  Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

  9.2.2018 17:33 #3

 • oxygenol

  Originally posted by jartar: AMD ja nVidia antaa kyllä mielellään sellaisia lausuntoja, että antaisivat mielellään pelaajille kortteja, mutta käytännössä he eivät sitä halua. Ei heille ole mitään väliä ketkä kortteja ostaa. Tärkeintä on, että ne menee kaupaksi. Se on myös heille sitä parempi, mitä suuremalla katteella kortteja pystyvät myymään. Valmistajat edelleen myyvät omilla hinnoilla jälleenmyyjille, jotka sitten ovat nostaneet omia hintojaan. Ei valmistaja saa sen enempää värahaa vaan välissä vetää maahantuoja ja myyjä.

  10.2.2018 12:13 #4

 • jartar

  Originally posted by oxygenol:
  Valmistajat edelleen myyvät omilla hinnoilla jälleenmyyjille, jotka sitten ovat nostaneet omia hintojaan. Ei valmistaja saa sen enempää värahaa vaan välissä vetää maahantuoja ja myyjä.

  Olet siis sitä mieltä, että AMD ja nVidia ovat niin tyhmiä etteivät ymmärrä nostaa tukkuhintaa jos tuote menee hyvin kaupaksi kovemmalla hinnalla?

  Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

  10.2.2018 13:52 #5

 • hannibal_pjv

  Well ainakin myyvät edelleen tukkuhinnoilla eteenpäin...
  Saattaahan olla tietysti jatkossa, että nostavat tukkuhintojaan vaikkapa ensi vuodeksi tai seuraaviin malleihin. Mutta toistaiseksi eivät ole sitä tehneet.

  11.2.2018 01:10 #6

 • qwerty83

  Originally posted by hannibal_pjv: Well ainakin myyvät edelleen tukkuhinnoilla eteenpäin...
  Saattaahan olla tietysti jatkossa, että nostavat tukkuhintojaan vaikkapa ensi vuodeksi tai seuraaviin malleihin. Mutta toistaiseksi eivät ole sitä tehneet.

  Ootko ihan oikeasti tosissaan tuon kommentin kanssa? En ole ostanut näytönohjainta muutamiin vuosiin ja pari kuukautta sitten vilkaisin hintoja ja meinasi leuka tipahtaa lattialle, että miten 970:n "hot" ajan parhaat mahdolliset kortit on tällä hetkellä kalliimpia mitä tuon ostoaikana. Toisin sanottuna hintoja, _todellakin_ on hilattu korkeammalle.

  24.3.2018 20:47 #7

© 2019 AfterDawn Oy