Microsoftilta lipsahti – Nämä ovat uusien ARM-tietokoneiden puutteet

Microsoftilta lipsahti – Nämä ovat uusien ARM-tietokoneiden puutteet
Microsoftilta lipsahti vahingossa verkkoon tukisivu, jossa paljastetaan ARM-pohjaisille suunnitellun Windows 10 -käyttöjärjestelmän puutteet tai rajoitteet. Tietoja ei selvästikään pitänyt julkistaa, sillä tukisivu on jo poistettu – se on kuitenkin ehditty arkistoida.

Tukisivulla todetaan esimerkiksi se, että käyttöjärjestelmä tukee ainoastaan ARM64-ajureita – Intelin x86-arkkitehtuurille kehitetyt ajurit eivät toimi vaikka x86-sovellukset toimivatkin (mutta x64-sovellukset eivät vielä toimi – tuki on tulossa). ARM-pohjaisille läppäreille tarkoitettu Windows 10 -käyttöjärjestelmä ei kykene toistamaan myöskään rautapohjaista grafiikkakiihdystä vaativia tai OpenGL 1.1:tä (ja uudempaa) tukevia ohjelmia / pelejä.




Myös sovelluskehittäjästä riippuvat syyt voivat estää ohjelmaa toimimasta oikein. Sovellus on voitu esimerkiksi koodata niin, että sovellus kuvittelee kaikkien ARM-pohjaisten Windows-laitteiden olevan älypuhelimia. Tällöin käyttöliittymän piirrossa voi esiintyä ongelmia. Hyper-V-virtualisointi ei myöskään toimi ARM-tietokoneissa.

Ensimmäiset ARM-pohjaiset Windows 10 -läppärit esiteltiin joulukuussa.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 19. helmikuuta, 2018 14:08
Tägit
Qualcomm ARM Windows Windows 10
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud