Uusi Windows 10 -päivitys tuo mm. paremmat kuvakaappaukset

Uusi Windows 10 -päivitys tuo mm. paremmat kuvakaappaukset
Microsoft on kertonut uudesta Windows-päivityksestä, joka saapuu Windows 10 -koneille piakkoin. Nyt esiversiona julkaistu päivitys uudistaa mm. kuvakaappauksia ja tuo muita parannuksia.

Pienemmistä päivityksistä mainittakoon mm. ääniasetusten parannukset, uuden Focus assist -ominaisuuden tuominen peleihin, uusi akryylitausta Task view -näkymään sekä Windows-tietoturvapäivitykset.




Näistä mielenkiintoisin on lienee Focus assist, joka tarjoaa mm. työskennellessä häiriöttömän ympäristön mykistämällä ilmoitukset. Nyt ominaisuus laajennetaan myös peleihin, joten jatkossa ilmoitukset eivät häiritse mikäli pelaat täydellä näytöllä eli full screen -tilassa.

Tärkein uudistus on kuitenkin melkoisen iso muutos kuvakaappauksiin ja niiden muokkaamiseen. Windows 10:n kuvakaappauksien ottamisesta löytää tietoa täältä.



Kuvakaappauksien muokkaaminen esimerkiksi stylus-kynällä on jatkossa oma sovelluksensa, joka kantaa nimeä Screen Sketch. Monipuolisemman kuvakaappauksen ottaminenkin helpottuu, kun WIN + Shift + S -yhdistelmä käynnistää jatkossa työkalun, jolla voi voi ottaa erilaisia kuvakaappauksia ja jonka jälkeen popup-ikkunasta voi siirtyä myös muokkaamaan edellämainitussa Screen Sketch -sovelluksessa.

Yksinkertaiseen kuvakaappaukseen voi käyttää tietysti Print screen -nappia (PrtScr). Tämä ei tosin ole oletuksena päällä edes päivityksen jälkeen, joten sen enablointi vaatii asetuksen päälle laittamista näppäinasetuksista. Lisäksi Action center -työkalussa on pikavalinta Screen snip ja kynää käyttävät voivat ottaa kuvakaappauksen päädyn nappia painamalla.






Kirjoittaja: Matti Robinson @ 4. toukokuuta, 2018 20:10
Tägit
ruutukaappaus päivitys ohjelmistopäivitys Microsoft Windows 10 Windows Nopeat
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 2 kommenttia
  • yamaneko

    Quote: Tämä ei tosin ole oletuksena päällä edes päivityksen jälkeen, joten sen enablointi vaatii asetuksen päälle laittamista näppäinasetuksista. Parhautta, kas kun ei "enablointi vaatii enablointia". :-D


    5.5.2018 08:53 #1

  • G0lden_Kebab

    Originally posted by yamaneko: Quote: Tämä ei tosin ole oletuksena päällä edes päivityksen jälkeen, joten sen enablointi vaatii asetuksen päälle laittamista näppäinasetuksista. Parhautta, kas kun ei "enablointi vaatii enablointia". :-D
    Jep, särähti vähän korvaan tuo miksi ihmeessä Prtsrc näppäin on otettu oletuksena pois päältä, aika varmaan netti täyttyy normikäyttäjien kyselyistä miksi ruuttukaappaukset ei enää toimi niinkuin ennen. Windowsin tuntien se ei edes varmaan ilmoita tuosta missään vaiheessa, että se on laitettu pois vaan se pitää itse jossain kohtaa vaan tajuta, kuten aina.

    5.5.2018 12:00 #2

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud