Pakottaako Apple taas vaihtamaan johdot? iPadiin tulossa uusi liitäntä

Pakottaako Apple taas vaihtamaan johdot? iPadiin tulossa uusi liitäntä
Apple-analyytikko Ming-Chi Kuo väittää tuoreimmassa raportissaan, että uuden sukupolven iPad Prossa ei käytettäisi enää Lightning-porttia. Tilalle on tulossa laajemmin käytössä oleva USB-C-portti.

Tieto kuulostaa hieman oudolta, koska Apple on tyypillisesti pitänyt kynsin ja hampain kiinni omista standardeistaan, joilla se pystyy erottautumaan kilpailijoiden tuotteista. Lisäksi tuntuu oudolta, että Lightning-portista siirrytään pois vain iPad Pron kohdalla ja esimerkiksi uudet iPhonet käyttäisivät edelleen vanhaa liitintä. Tällöin iPhonen ja iPadin laturijohdot eivät olisi yhteensopivia.




Lisäksi Applen tulisi päivittää Pencil-kynä, koska nykyinen Lightning-liitintä käyttävä malli ei sopisi uuteen iPad Prohon ilman sovitinkappaletta.

Kuon lähteet tietävät myös kertoa, että tänä syksynä esiteltävässä edullisessa MacBookissa hyödynnettäisiin Touch ID -sormenjälkilukijaa. Mobiililaitteissa Apple on kuitenkin siirtymässä pois Touch ID:stä ja korvaamassa sen Face ID -kasvojentunnistuksella.

Apple Watchin Series 4 -malliin on vuorostaan tulossa keraaminen takakuori ja uusi LED-sensori, jonka avulla Apple on pystynyt lisäämään kelloonsa EKG-mittauksen.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 11. syyskuuta, 2018 8:35
Tägit
iPad Pro Apple iPad Pro USB-C Lightning Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud