Windows 10 Lite hylkää historian – Haastaa Chromebookit

Windows 10 Lite hylkää historian – Haastaa Chromebookit
Googlen Chrome OS:ään perustuvat tietokoneet ovat onnistuneet nappaamaan osuuden kaikkein halvimmista tietokoneista, mikä ei ole tietenkään ollut oikein Microsoftin mieleen. Microsoft on kampanjoinut aktiivisesti Chromebookeja vastaan, mutta nyt on aika luoda todellinen haastaja niille.

Microsoftilla on tietysti ollut aiemminkin tarjota haastajia Chromebookeja vastaan, esimerkiksi Windows RT tai Windows 10 S. Brad Samsin mukaan Microsoft kehittää nyt kutienkin määrätietoisemmin uutta Windows-käyttöjärjestelmää, joka soveltuu halpoihin, vähävirtaisiin ja always connected -tyyppisiin tietokoneisiin. Käyttöjärjestelmän nimeksi on ilmeisesti tulossa Windows 10 Lite.




Lite korvaa viime keväänä esitellyn Windows 10 S:n ja todennäköisesti sitä ei voi ostaa erikseen kaupasta lainkaan, vaan se on vain OEM-valmistajille tarjottava ohjelmistotuote. Erityistä Windows 10 Litessä on sekin, että se ei tue lainkaan vanhoja Windows-sovelluksia, vaan sillä voi suorittaa vain UWP- tai PWA-sovelluksia.


Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 5. joulukuuta, 2018 10:33
Tägit
Microsoft Windows 10 Windows Lite Chromebook
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 3 kommenttia
  • etrade

    Win RT oli tableteissa, mutta sen jälkeen tuli Win 8.1 with Bing, joka on ja oli miljoonissa tableteissa, mistä Chromebookin valmistajat voivat ainoastaan haaveilla.

    Tarkkuutta kirjoituksiin.

    5.12.2018 19:59 #1

  • teme565

    Quote: Erityistä Windows 10 Litessä on sekin, että se ei tue lainkaan vanhoja Windows-sovelluksia, vaan sillä voi suorittaa vain UWP- tai PWA-sovelluksia. Itse näen, että ainoa syy ostaa joku edullinen/vähätehoinen/vähävirtainen windows-laite olisi juurikin se, että siinä voisi käyttää työpöytäwindowsista tuttuja softia. Jos tuota ominaisuutta ei ole niin mitä tällaisella tynkäwindowsilla on muuta tarjota, joka olisi parempaa kuin esim. Androidilla?

    6.12.2018 16:31 #2

  • arivesa

    Miten W-"lite" eroaa Chromen"kirjasta"? Kaikki ongelmani ovat toistaiseksi johtuneet vain MS- pöhelöinneistä, Google luulreissani ei ole vielä koskaan ongelmoinut. Päivittyy kyllä n. viikoittain, mutta ei torppaa mitään toimintoja. Miten ei MS osaa tätäkään? Onko jollain tarkempaa tietoa?

    15.12.2018 04:18 #3

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud