AMD esitteli kolmannen sukupolven Ryzenia – Suorituskyky yltää Intelin parhaimman tasolle

AMD esitteli kolmannen sukupolven Ryzenia – Suorituskyky yltää Intelin parhaimman tasolle
Radeon VII:n lisäksi AMD on esitellyt kolmannen sukupolven Ryzen-prosessorit. Radeon VII:n tavoin ne valmistetaan 7 nanometrin prosessilla.

CES-messuilla AMD demosi ensimmäistä kertaa julkisesti kolmannen sukupolven Ryzen-suoritinta. Esittelyssä prosessori laitettiin Intelin kahdeksannen sukupolven Core i9-9900K:ta vastaan. Molemmilla järjestelmillä ajettiin Cinebenchin testi. Prosessorit saavuttivat suunnilleen saman lopputuloksen, mutta AMD:n Ryzen ylsi tulokseen 30 prosenttia alhaisemmalla tehonkulutuksella.
AMD halusi osoittaa 7 nanometrin prosessin hyötyjä tehonkulutuksen näkökulmasta. Desktop-järjestelmissä se ei kuitenkaan ole välttämättä aivan yhtä oleellinen mittari kuin esimerkiksi mobiililaitteissa. Kolmannen sukupolven Ryzenit ovat yhteensopivia nykyisen AM4-kannan kanssa, joten emolevyn vaihtamiselle ei ole tarvetta. Esitellyssä prosessorissa oli kahdeksan prosessoriydintä.

AMD ei kertonut vielä Ryzenin hintaa, mutta prosessorit tulevat myyntiin tämän vuoden puolivälin paikkeilla.Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 10. tammikuuta, 2019 10:44
Tägit
CES 2019 7 nm Intel AMD Ryzen AMD
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud