Intel paljasti modulaarisen tietokoneen – Voi toimi läppärin pohjana

Intel paljasti modulaarisen tietokoneen – Voi toimi läppärin pohjana
Tietokoneharrastajat ovat vuosien ajan nauttineet modulaarisen laitteiston päivitettävyydestä, mutta suljetumpiin laitteistoihin komponentteja ei ole pystynyt kovin helposti päivittämään. Kun osia ei voi lennosta vaihtaa, on vaihtoehtona joko uusia kallis laite kokonaan tai jättää päivittämättä.

Taloudellisesta näkökulmasta laitteiston uusimatta jättäminen tuntuu varmasti houkuttelevalta, mutta tietokone harvemmin kestää iäisyyksiä. Intel yrittää tulla ongelmassa vastaan esittelemällä slot-in-tyyppisen NUC Compute Element -tietokoneen. Elementtiin kuuluu 15 wattinen U-sarjan Core-prosessori tai vaihtoehtoisesti Y-sarjan prosessori. Intel voi hyväksyä tehokkaampiakin suorittimia, mutta silloin jäähdytyksestä pitää huolehtia tarkemmin.




Suorittimen lisäksi NUC Compute Elementistä löytyy käyttömuistia, tallennustilaa sekä tarvitut yhteysteknologiat.

NUC Compute Elementin ympärille voidaan rakentaa vaikkapa läppäri, älytelevisio tai yrityskäyttöön soveltuvia erikoislaitteistoja, kuten infotauluja. Intel odottaa ensimmäisten NUC Compute Element -pohjaisten laitteiden tulevan saataville vuoden 2020 alkupuoliskolla.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 29. toukokuuta, 2019 17:11
Tägit
modulaarinen tietokone Intel NUC Compute Element Intel NUC Intel
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud