Valmistautuuko Apple ARM-pohjaisiin Maceihin? Palkkasi johtavan suunnittelijan ARM:ltä

Valmistautuuko Apple ARM-pohjaisiin Maceihin? Palkkasi johtavan suunnittelijan ARM:ltä
Älypuhelimista tuttujen suoritinpiirien arkkitehtuuria kehittävä brittiläinen ARM Holdings on menettänyt yhden johtavista suoritinsuunnittelijoistaan Applelle. Kymmenen vuoden ajan ARM:llä suoritinarkkitehtuurisuunnittelua johtanut Mike Filippo jatkaa piirisuunnitelua Applella.

Tämän vuoden alussa Applen oma suoritinpiirisuunnittelija Gerard Williams III jätti yhtiön, joten Applella on ollut johtava suunnittelija hakusessa jo jonkin aikaa. Filippo on työskennellyt Applen leivissä toukokuusta lähtien. Ennen ARM-vuosiaan Filippo oli Intelin johtava suoritinarkkitehtuurisuunnittelija viiden vuoden ajan.




Applen A-sarjan mobiilipiirien suoritinytimet perustuvat ARM:n mikroarkkitehtuuriin, vaikkei Apple ARM:n tarjoamia suoritinytimiä käytäkään – toisin kuin useimmat Android-merkit. Apple saattaa hyötyä paljonkin Filippon ARM-tuntemuksest kun se kehittää uusia piirejä iPhoneihin ja iPadeihin, mutta tulevaisuudessa Applelta saatetaan nähdä myös ARM-pohjaisia tietokoneitakin. Huhujen mukaan siirtymä Intelin arkkitehtuurista ARM:ään Maceissa voisi alkaa jo ensi vuonna.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 27. kesäkuuta, 2019 10:00
Tägit
ARM Apple
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud