Intel paljasti Ice Lake -sukupolven mobiiliprosessorit – Suorituskyky nousee taas uudelle tasolle

Intel paljasti Ice Lake -sukupolven mobiiliprosessorit – Suorituskyky nousee taas uudelle tasolle
Intel on esitellyt ensimmäiset Ice Lake -sukupolven mobiiliprosessorit. Ensimmäisessä aallossa Intel esitteli kaikkiaan 11 U- ja Y-sarjan Core-suoritinta, jotka perustuvat uuteen Sunny Cove -arkkitehtuuriin ja 10 nanometrin tuotantoprosessiin.

Puolijohdejätin mukaan uuden kymmenennen sukupolven Core-prosessorit kykenevät suorittamaan 18 prosenttia enemmän käskyjä yhdessä kellojaksossa kuin aiemmat prosessorit, joten uudet suorittimet saavat enemmän aikaiseksi samalla kellotaajuudella kuin vanhat mallit. Y-sarjan prosessorit on tarkoitettu kaikkein vähävirtaisimpiin kokoonpanoihin (TDP 9/ 12 wattia) ja U-sarjan koneet on tarkoitettu tehokkampiin kannettaviin (TDP 15/25 W).




Molemmissa mallistoissa on Core i3-, i5- ja i7 -sarjan suorittimia. Suoritustehon lisäksi ne poikkeavat grafiikkaohjaintenkin osalta toisistaan. Se näkyy nimen perässä olevasta Gx-koodista, jossa suurempi lukema tarkoittaa tehokkaampaa grafiikkaprosessoria.

Uudet prosessorit ovat tietokonevalmistajien ulottuvilla, joten niihin perustuvat kannettavat ennättävät parahiksi joulusesonkiin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 1. elokuuta, 2019 17:43
Tägit
kannettavat tietokoneet Sunny Cove Ice Lake Intel
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud