Kannettavaa tietokonetta ostamassa opiskelijalle? Tässä parhaat tarjoukset viikonlopulle

Kannettavaa tietokonetta ostamassa opiskelijalle? Tässä parhaat tarjoukset viikonlopulle
Kesä alkaa pitkälti olla ohitse ja se myös tarkoittaa koulujen alkamista. Koska kannettava tietokone alkaa olla melkeinpä pakollinen hankinta lukioon, yliopistoon tai ammattikorkeakouluun menevälle, tein pienen katsauksen erilaisiin kannettaviin tietokoneisiin, jotka ovat nyt tarjouksessa.

Tämä ei ole opas kannettavan tietokoneen ostoon, vaan lähinnä katsaus mitä on tarjolla tällä hetkellä. Jos valitset konetta ylioppilaskirjoituksia ajatellen, kannattaa tarkistaa tiedoista, että se sopii ylioppilaskokeen tekemiseen. Lue lisää aiheesta Abitti.fi.Nämä valitut laitteet ovat kevyitä ja niissä on hyvä akkukesto, joten ne sopivat hyvin kouluun kuljetettaviksi. Nämä ovat omasta mielestä kaksi tärkeintä asiaa, kun kannettavaa valitaan koulua ajatellen.

Tarjoukset


Nämä kannettavat tietokoneen ovat juuri nyt tarjouksessa. Näiden tuotteiden kohdalla joutuu tietenkin kiirehtimään, sillä monien kohdalla tarjous kestää vain su 4.8. asti

Huawei MateBook X hinta 699 euroa. Kyseessä on hieman vanhempi malli, joka sisältää 7. sukupolven Core i5-7200U -suorittimen. Näyttö on kuitenkin tyylikäs. 13", 2160 x 1440 resoluutio, 3:2 -kuvasuhde ja IPS -paneeli. Painoa on vain 1,05 kiloa, joka tekee tästä hyvän valinnan opiskelijalle. Laitteesta löytyy vain USB-C -liitin, mutta paketin mukana tulee MateDock -telakointiasema, jossa on täysikokoinen USB-portti ja HDMI -liitin.

Surface Laptop 2 hinta 999 euroa (vain hopea -malli). Sisältää myös tyylikkään 13,50" PixelSense -kosketusnäytön 2256 x 1504 resoluutiolla ja 3:2 -kuvasuhteella. Myös Surface Laptop 2 on kevyt, painoa sillä on vain 1,25 kg. Akun kestoksi on ilmoitettu 14,50 tuntia, joten laite kestää hyvin läpi koulupäivän. Laite sisältää Intel Core i5-8250U -suorittimen, 8 gigatavua keskusmuistia ja 128 gigatavua sisäistä tallennustilaa. Tarjous koskee vain hopea-väriä ja laitteen toimitukset alkavat 7.8.

HP Envy x360 13-ag0001no 699,90 euroa. Tämä tarjous löytyy Verkkokauppa.comin Oho-tarjouksesta eli niitä on varoitettu määrä. Tästä kannettavasta löytyy 13,3" Full HD kosketusnäyttö, joka kääntyy 360 astetta. Suorituskyvystä vastaavat AMD Ryzen 3 2300U ja Radeon Vega 3 -näytönohjain. Painoa vain 1,3 kg.

Huawei MateBook D hinta 699 euroa. Laitteeseen on pakattu 8 gigatavua keskusmuistia, 256 gigatavua tallennustilaa, Intel Core i5 -suoritin ja GeForce MX150 -näytönohjain. Siinä on myös hyvät liitännät, kuten HDMI. Full HD -näytöllä on kokoa 14". Akkukesto on hyvä ja laitteen paino on noin 1,5 kg.Tässä vielä pari muuta vaihtoehtoa:

Uudet MacBook Air -kannettavat


Heinäkuussa Apple päivitti MacBook Air -mallistoa juuri kouluun paluuta ajatellen.


MacBook Air 2019 MVFM2H 128 GB -versio maksaa 1279 euroa
, mutta Powerin myymälästä saa 100 euron alennuksen opiskelijoille.

Painoa on 1,25 kiloa ja näytön koko on 13,3", joten laite kulkee kätevästi repussa. Uudesta MacBook Air -kannettavasta löytyy muun muassa Touch ID -sormenjälkitunnistin, jolla onnistuu kätevästi laitteen lukituksen avaus. Tehoja antaa 8. sukupolven Core i5 -suoritin, 8 GB RAM ja sisäistä tallennustilaa on 128 gigatavua.

Pieni ja näppärä Surface Go


Surface Go on itsestään kohtuullisen halpa laitos. Sen hinta on 549 euroa (128 GB).

Surface Go on kuitenkin pelkästään Tablet-tietokone, joten siihen pitää erikseen ostaa Surface Go Signature Type Cover -näppäimistö. Sellaisella hintaa on yli 100 euroa.

Jos kuitenkin haluat pienen ja näppärän tietokoneen, on Surface Go yksi parhaista vaihtoehdoista. Painoa on vain noin 0,52 kiloa. Sen kosketusnäytön koko on 10" ja arvostelujen perusteella se on laadultaan hyvä näyttö. Myös suorituskyky on hyvällä tasolla.

Katso tarjoukset Surface-laitteista Microsoftin sivuilta.

Lue myös: Microsoft Surface Pro 6 arvostelu.

Chromebook


Chromebook ja Chrome OS -käyttöjärjestelmä on hyvä vaihtoehto Windows-kannettaville. Chrome OS sisältää omat rajoituksensa. Chromebookeja ei ole tarkoitettu pelaamiseen tai raskaampien ohjelmien, kuten kuvankäsittely, pyörittämiseen.Chrome OS loistaa parhaiten nopeuden ja helppokäyttöisyyden avulla. Chromebookit soveltuvat parhaiten kirjoittamiseen sekä netin selaamiseen, mutta niillä voi tehdä paljon muutakin. Esimerkiksi Google Play -sovelluskaupasta voi ladata samoja sovelluksia, jotka toimivat Android-käyttöjärjestelmällä varustetuissa puhelimissa.

Asus Chromebook Flip C434 on hinnaltaan 649 euroa.

Tällä hinnalla saa rakenteeltaan laadukkaan Chromebookin, jossa on hyvä 14" Full HD kosketusnäyttö kapeilla reunoilla varustettuna. Flip C434 paino on 1,45 kg, joten se on kevyt. Kannettavassa on kaksi USB-C -liitäntää ja yksi USB-A -liitäntä.

Prosessorin tarjoama suorituskyky on hyvällä tasolla, mutta 649 euron hinnalla saa vain 4 gigatavua keskusmuistia. Tämä saattaa olla ongelma, jos pidät useita kymmeniä välilehtiä auki selaimessa. 899 eurolla saa C434 8 gigatavun keskusmuistilla varustetun version.

Asus Chromebook C423 on hieman edullisempi vaihtoehto. Juuri nyt sitä saa 339 eurolla, mutta se on usein tarjouksessa alle 300 euron hintalapulla.

Näytön resoluutio on vain HD ja se on kooltaan 14". Painoa tällä laitteella on kuitenkin vain 1,2 kiloa. Alhainen hinta näkyy hieman heikommassa suorituskyvyssä ja näppäimistö ei ole taustavalaistu, mutta muuten ihan hyvä ostos. Ainakin, kun laite on tarjouksessa.

AfterDawnin keskustelualue on hyvä paikka kysellä, mikäli tarvitset apua kannettavan tietokoneen ostamisessa.

Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.


Kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen @ 3. elokuuta, 2019 14:25
Tägit
tarjoukset tietokone Microsoft Surface Chromebook Apple Macbook
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 2 kommenttia
 • Hvuori

  Kun kerran otsikossa mainitaan nimenomaan opiskelijoille suunnatusta tiedosta ja tekstissä erikseen puhutaan lukiolaisista, pitäisi mielestäni ehdottomasti ottaa huomioon myös esiteltyjen koneiden Abitti-yhteensopivuus. Abitin sivustollahan erikseen mainitaan, että esimerkiksi Chromebookien takuu raukeaa, jos niissä käytetään Abitti -ohjelmistoa, joten tätä ei siellä ollenkaan suositella. Tämä ei näytä olleen kirjoittajalla tiedossa?

  5.8.2019 13:32 #1

 • Jyk

  Originally posted by Hvuori: Kun kerran otsikossa mainitaan nimenomaan opiskelijoille suunnatusta tiedosta ja tekstissä erikseen puhutaan lukiolaisista, pitäisi mielestäni ehdottomasti ottaa huomioon myös esiteltyjen koneiden Abitti-yhteensopivuus. Abitin sivustollahan erikseen mainitaan, että esimerkiksi Chromebookien takuu raukeaa, jos niissä käytetään Abitti -ohjelmistoa, joten tätä ei siellä ollenkaan suositella. Tämä ei näytä olleen kirjoittajalla tiedossa? Juuri tämän yhteensopivuuden takia mainitsin alussa, että tämä ei ole opas kannettavan tietokoneen ostoon.

  5.8.2019 17:05 #2

© 2020 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud