Uudistetut Cherry MX -kytkimet kestävät yli 100 miljoonan klikkauksen verran

Uudistetut Cherry MX -kytkimet kestävät yli 100 miljoonan klikkauksen verran
Mekaanisten näppäimistöjen kytkimistä tunnettu Cherry on uudistanut MX -kytkinten valmistusprosessia, jonka ansiosta kytkimet kestävät yli 100 miljoonaa klikkausta. Cherry julkaisi myös kokonaan uuden Viola-kytkimen.

Cherry kehuskelee olevan kiistaton markkinajohtaja vuodesta 1983 kehitettyjen ja valmistettujen MX -kytkimien ansiosta. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun Cherry kunnolla uudistaa kytkimiä.




Uudistus koskee MX Red, MX Black, MX Brown ja MX Speed Silver -kytkimiä. Näiden kytkinten kestävyys nousee 50 miljoonasta klikkauksesta 100 miljoonaan klikkaukseen. Kytkimen sisälle on lisätty lisää liukupintaa, joka vähentää heilumista sekä lisää kestävyyttä. Uudistusta sai myös Gold Crosspoint -teknologia, jonka myötä kontaktien heilumista tai värähtelyä (bounce time) on saatu laskettua alle yhteen millisekuntiin.

Corsair esitteli CES 2020 -messuilla K95 RGB PLATINUM XT -näppäimistön, joissa käytetään näitä uudistettuja Cherry MX -kytkimiä. Näppäimistö on jo saatavilla Corsairin verkkokaupassa.

Corsairin uutuudessa käytetään uusittuja Cherry MX-kytkimiä

Cherry julkaisi myös täysin uuden Viola-kytkimen, joka on tarkoitettu edullisempiin mekaanisiin näppäimistöihin.

Cherry Viola on tarkoitettu edullisempiin mekaanisiin näppäimistöihin

Viola on lineaarinen kytkin, jonka aktivointivoima on 45 cN 2.0 millimetrin aktivointimatkalla. Aktivoinnin jälkeen painallusvoima nousee 75 cN:iin ja kokonaismatka on 4.0 millimetriä. Uuden kytkimen kestävyyttä Cherry ei vielä paljastanut. Viola-kytkin tukee samoja näppäinhattuja kuin MX-kytkimet.

Viola kytkin purettuna

Viola-kytkimillä varustettuja näppäimistöjä ei vielä julkaistu, mutta Cherryn mukaan tätä kytkintä tullaan näkemään 50 - 100 dollarin näppäimistöissä.



Lue myös:


Kirjoittaja: Janne Yli-Korhonen @ 14. tammikuuta, 2020 18:12
Tägit
CES 2020 Corsair mekaaninen näppäimistö kytkin Cherry MX Red Cherry MX
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud