Tietokonekauppa on taas kasvussa – Pohjakosketus on tehty

Tietokonekauppa on taas kasvussa – Pohjakosketus on tehty
Tietokonekauppa näytti olleen kriisissä mobiililaitteiden suosion kasvun takia, mutta pohjakosketus on nyt ilmeisesti tehty ja kauppa on lähtenyt uudelleen kasvuun. Viime vuoden lopulla tietokoneiden kappalemääräinen myynti kasvoi 2,3 tai 4,8 prosenttia, riippuen siitä mitä markkinatutkimusyhtiötä uskoo.

Gartnerin näkemyksen mukaan PC-markkina olisi kasvanut kappalemääräisesti mitattuna viime vuoden lopulla 2,3 prosentin verran 70,6 miljoonaan kappaleeseen. Vaikka vuoden loppu näyttikin valoa tunnelin päässä, oli vuoden alku vielä synkempi ja siksi koko vuoden kasvu oli vain 0,6 prosenttia. Gartnerin arvion mukaan viime vuonna oltaisiin myyty 261,2 miljoonaa tietokonetta.




Vuonna 2010 myytiin arviolta 360 miljoonaa tietokonetta.

IDC:n näkemyksen mukaan PC-markkinoiden käänne on ollut voimakkaampi ja kasvua viime vuoden lopulla oli peräti 4,8 prosenttia. Viime vuoden lopulla myytiin IDC:n näkemyksen mukaan 71,8 miljoona tietokonetta. IDC arvioi myös vuoden 2018 lopun myynnin olleen heikompaa kuin Gartner on laskenut.

Maailmanlaajuisessa tietokonekaupassa Lenovo ja HP ovat markkinajohtajia. Kolmantena tulee Dell ja markkinaosuuksien neljättä paikkaa pitää Apple.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 14. tammikuuta, 2020 18:18
Tägit
Gartner IDC tietokone
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud