Intel kompuroi pahasti – Jäämässä 7 nanometrin prosessi myöhästyy pahasti

Intel kompuroi pahasti – Jäämässä 7 nanometrin prosessi myöhästyy pahasti
Intel ilmoitti viime viikolla osavuosituloksensa julkistamisen yhteydessä, että yhtiö on joutunut lykkäämään 7 nanometrin prosessilla valmistettujen prosessoreiden julkaisua puolella vuodella.

Intel ei ole saanut prosessia toimimaan taloudellisesti kestävällä tavalla, sillä 7 nanometrin tuotannon saanto laahaa jo 12 kuukautta perässä yhtiön omaan sisäiseen aikatauluun verrattuna. Puolijohdejätin mukaan 7 nanometrin prosessilla valmistetut suorittimet saapuvat markkinoille vasta vuonna 2022 tai vuoden 2023 alussa.




Tuotannon viivästymisen takia Intel on päättänyt varasuunnitelmana turvautua ulkopuoliseen tuotantoon grafiikkaprosessoreiden osalta. Intelin on tarkotus julkaista ensimmäinen 7 nanometrin prosessilla valmistettu grfiikkaprosessori vuoden 2021 lopulla tai vuoden 2022 alussa. Grafiikkapiirien aikataulu on siis hieman edellä suorittimiin nähden.

Uutisten jälkeen Intel ilmoitti järjestävänsä yhtiön sisäisen teknologia- ja järjestelmäarkkitehtuurikehityksen uudelleen. Teknologiakehityksen johtoon nousee Ann Kelleher ja hän on päävastuussa 7 ja 5 nanometrin prosessien kehityksestä. Organisaatiomuutosten myötä Intelin chief engineering officer Murthy Renduchintala jättää tehtävänsä 3. elokuuta.

Kun Intel valmistautuu 7 nanometrin prosessiin siirtymiseen, kilpailevia tuotantoprosesseja kehittävät Samsung ja TSMC siirtyvät jo 3 nanometrin prosesseihin.

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 28. heinäkuuta, 2020 6:03
Tägit
Intel 7 nm 3 nm 5 nm
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • Sefriol

    Artikkelissa mainitut eri valmistajien X nanometrin prosessit eivät välttämättä ole toisiinsa verrattavissa. Se kannattaa tietysti huomioida.

    Järkevä mittapuu olisi transistoritiheys, mutta yritykset käyttävät vanhasta tottumuksesta vanhoillista nanometrijärjestelmää, jossa mitataan yksittäisen transistorikomponenti osan kokoa.

    28.7.2020 23:07 #1

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud