Valtava yrityskauppa kytee – Ostaako Nvidia ARM:n?

Valtava yrityskauppa kytee – Ostaako Nvidia ARM:n?
Japanilainen SoftBank ei ole jäämässä kovin pitkäksi omistajaksi brittiläisessä suoritinarkkitehtuuria kehittävässä ARM:ssä, sillä Financial Timesin mukaan SoftBank on valmis myymään omistuksensa. SoftBank osti ARM:n osakekannan itselleen vuonna 2016 noin 27 miljardilla eurolla (24,3 miljardia puntaa).

Kiinnostuneita ostajia ei liene liiemmin, sillä kyseessä olisi erittäin suuresta yrityskaupasta. Financial Times kuitenkin kertoo, että Nvidia on osoittanut olevansa kiinnostunut älypuhelimissa käytettävien suorittimien arkkitehtuurin kehittäjän ostamisesta. Nvidia ei ole itse menestynyt kummoisesti mobiilissa, mutta ARM:n myötä yhtiö nousisi välittömästi markkinajohtajaksi.




Nvidian ja ARM:n väliltä voisi löytyä myös synergiaetuja. Nvidia voisi esimerkiksi ujuttaa omaa grafiikkapiiriosaamista ARM:n Mali-grafiikkapiireihin.

Financial Timesin mukaan Nvidia ostaisi ARM:n yli 27 miljardilla eurolla. Kauppasumma olisi siis enemmän kuin mitä SoftBank aikoinaan maksoi yhtiöstä. SoftBankin kohdalla rahat käytettäisiin velkojen maksamiseen. Bloombergin lähteet kertovat myös Nvidian aikeista ostaa ARM. Bloombergin mukaan yrityskauppa tulisi olemaan toteutuessaan teknologisektorian historian suurin.

Aiempia suuria teknologiasektorin yritysjärjestelyitä ovat olleet Avagon Broadcom-kaupat (37 miljardia dollaria) ja Dellin EMC-kaupat (67 miljardia dollaria).

Kirjoittaja: Manu Pitkänen @ 1. elokuuta, 2020 15:05
Tägit
AMD Intel ARM NVIDIA
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud