Intelin ahdinko syvenee - Microsoft siirtymässä ARM-leiriin

Intelin ahdinko syvenee - Microsoft siirtymässä ARM-leiriin
Intel ei ole miljardien panostuksistaan huolimatta pystynyt tarjoamaan piirimarkkinoilla sellaisia tuotteita, jotka olisivat haastaneet tosissaan ARM-pohjaisia ratkaisuja tehokkuuden ja virtapihiyden välimaastossa. Tämän vuoksi ARM onkin käytännössä standardi kännyköiden suoritinarkkitehtuurina.

Tämä ongelma konkretisoitui, kun Apple siirtyi myös Mac-tuotteissaan uuteen aikakauteen, omiin ARM-pohjaisiin prosessoreihin. Ja ainakin Maccien suhteen erilaiset suorituskykyä mittaavat testit ovat olleet karua luettavaa Intelin näkökulmasta, sillä M1-piireihin pohjautuvat Macit ovat keränneet hehkutusta sekä tehoistaan että akkukestostaan.




Nyt näyttää siltä, että yksi tietotekniikka-alan pisimmistä de facto "avioliitoista" on päättymässä, sillä Microsoft aikoo suunnitella omat suorittimensa, jotka nekin pohjautuisivat ARM-arkkitehtuuriin. Markkinahuhujen mukaan Microsoftin omat suorittimet tulisivat sekä Microsoftin Surface-laitteisiin että mahdollisiin yhtiön omiin palvelinratkaisuihin.

Microsoft on myös kovaa vauhtia puskemassa Windows 10 -käyttöjärjestelmää ARM-alustalle ja lieneekin vain ajan kysymys, kun myös suuret OEM-valmistajat alkavat tarjoamaan ARM-pohjaisia Windows-laitteita.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 22. joulukuuta, 2020 17:55
Tägit
prosessori ARM Intel Microsoft
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
  • 1 kommentti
  • rellupa

    Eikös Microsoft jo kokeillut arm:ia Windows 8 RT laitteisssan ja eipä nuo kaupaksi käyneet.

    24.12.2020 11:53 #1

© 2024 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud