Miljoonat PC:t käyttävät edelleen Windows 7:aa - hurja turvallisuusriski

Miljoonat PC:t käyttävät edelleen Windows 7:aa - hurja turvallisuusriski
Microsoft lopetti kaiken tuen rakastetulle Windows 7 -käyttöjärjestelmälleen jo vuoden 2020 tammikuussa. Tästä huolimatta käyttäjät haraavat vastaan.

Vielä tuen loppumisen aikoihin vuosi sitten tietoturva-asiantuntijat arvioivat lähes 200 miljoonan tietokoneen pyörivän Windows 7:n päällä. Nyt, vuotta myöhemmin, arviot Windows 7:n käyttäjien määrästä ovat maltillisemmat, mutta edelleen useiden mittarien mukaan Windows 7 suosio on edelleen hurja: se on maailman toiseksi käytetyin henkilökohtaisessa käytössä olevien tietokoneiden käyttöjärjestelmä useamman eri tahon mukaan, heti Windows 10 jälkeen.
Tutkimuslaitos NetMarketSharen tilastojen mukaan Windows 7:aa käyttää hurjat 21,7% käyttäjistä. Vastaavasti toisen tutkimuslaitoksen, StatCounterin, tilastot laittavat Windows 7 noin 17,7% tasolle kaikista Windows -koneista.

Windows 7:aan ei enää julkaista lainkaan turvallisuuspäivityksiä, joten käyttöjärjestelmästä mahdollisesti löydettävät turvallisuusaukot ovat "vapaata riistaa" pahoissa aikeissa oleville hyökkääjille. Kaikkia vaaroja ei voi välttämättä estää edes virustorjunnan ja palomuurin avulla. Windows 7 voi edelleen päivittää täysin ilmaiseksi Windows 10:iin.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 4. tammikuuta, 2021 15:53
Tägit
Windows 7
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen
 • 3 kommenttia
 • rellupa

  Xp:kin käyttää viellä yllätävän moni ja olen edelleen sitä mieltä että mikään käyttis ei ole turvallinen jos käyttäjä on täysin välinpitämätön. Vanhallakin pärjää kunhan on huolellinen ja pitää perusasiat kunnossa.

  5.1.2021 14:07 #1

 • dRD

  Originally posted by rellupa: Xp:kin käyttää viellä yllätävän moni ja olen edelleen sitä mieltä että mikään käyttis ei ole turvallinen jos käyttäjä on täysin välinpitämätön. Vanhallakin pärjää kunhan on huolellinen ja pitää perusasiat kunnossa. Itse asiassa vanhentuneiden käyttöjärjestelmien käyttö on käytännössä turvallista vain, jos ne kytkee kokonaan irti internetistä eikä anna kenenkään asentaa ohjelmia koneelle. Windows XP:n tiedossa olevien turvallisuusaukkojen lista on jo melkoisen massiivinen ja osaa noista ei voi estää palomuurilla, virustorjunnalla eikä varovaisella käytöllä.

  Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
  Webmaster
  http://AfterDawn.com/

  7.1.2021 16:03 #2

 • Netti

  Joo kannattaa siirtyä suoraan linux käyttäjäksi
  vielä kun on lts niin saa pitkän tue useaksi vuodeksi
  ja sopii myös vanhempiin konesiin esim lubuntu tosin 286i tuki lähti viimeisimmästä versiosta

  13.1.2021 12:48 #3

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud