Halvimmat SSD-levyt Suomessa: 120GB 23 eurolla, teratavu 97e, 480GB 53e, ..

Halvimmat SSD-levyt Suomessa: 120GB 23 eurolla, teratavu 97e, 480GB 53e, ..
Päivitimme viimeksi SSD-levyjen hintakatsausta syksyllä 2020. Sen jälkeen tietotekniikkamarkkinoilla on käynyt valtava myllerrys, jossa komponenttien saatavuusongelmat riivaavat lähes jokaista tuotekategoriaa. Tämä näkyy myös SSD-levyjen hinnoissa, joissa hinnat eivät ole käytännössä laskeneet 5 kuukauteen pätkääkään - lukuunottamatta tarjouksia ja yhtä poikkeusta.

Toki, vielä kesällä 2020 edullisimmat 120GB kokoluokan SSD-levyt maksoivat 25-30 euron hujakoilla, mutta nyt käytännössä kaikki tuon kokoluokan levyt maksavat noin 20 euroa. Eli sinänsä mitään radikaalia heittoa suuntaan tai toiseen ei ole näkynyt, mutta laskeva trendi on pysähtynyt syksyn jälkeen.
Ainoan poikkeuksen tekevät kaikkein suurimmat, yli neljän teratavun SSD-levyt, joissa hinnat ovat laskeneet merkittävästi sitten syksyn lukemien. Nyt neljän teratavun SSD-levyn saa koneeseensa noin 350 eurolla, jos osuu oikealla hetkellä ostoskoria täydentämään.

120 gigatavuisten ja 240 gigatavuisten SSD-levyjen hintaero on kaventunut niin pieneksi, että lienee ajan kysymys kunnes 120GB kokoluokka katoaa markkinoilta kokonaan. Tällä hetkellä eroa on noin 10 - 15 euron verran, joten aika harva taitaa enää pienempää kuin 240GB levyä koneeseensa ostaa.

Lisäksi havaintona on sekin, että edullisimmat m.2 -korttimalliset SSD-levyt alkavat olemaan nekin - kokoluokasta riippumatta - varsin edullisia.

120 gigatavun SSD-levyt
240 gigatavun SSD-levyt


480 gigatavun SSD-levyt
960 gigatavun SSD-levyt
2 teratavun SSD-levyt
Poimintoja isommista SSD-levyistä


Postikuluttomat hinnat, jotka jutussa mainitaan, ovat olleet oikein artikkelin kirjoitushetkellä, joten emme takaa hintojen pitävyyttä tai jälleenmyyjien varastosaldoja - kannattaa siis kiirehtiä!

Muistathan myös lukea oppaamme siitä, miten vaihdat tietokoneeseesi SSD-levyn vanhan kovalevyn (tai SSD:n) tilalle!Tämä artikkeli sisältää yhteistyökumppaneiden linkkejä. Tuotteen hinta ei muutu, mutta saamme mahdollisesti siitä pienen komission.

Kirjoittaja: Petteri Pyyny @ 17. helmikuuta, 2021 20:02
Tägit
SSD tarjoukset
Mainos - kommentit mainoksen jälkeen

© 2021 AfterDawn Oy

Hosted by
Powered by UpCloud